Mantraki Hotel Apartments

Θαλάσσια

Υπάρχουν εντυπωσιακά φέρρυ-μπώτς που εκτελούν κανονικά καθημερινά βραδινά δρομολόγια, από Πειραιά στο Ηράκλειο και Χανιά, και αντίθετα, τους δε καλοκαιρινούς τουριστικούς μήνες, επιπρόσθετα εκτελούν ημερήσια δρομολόγια με τους ίδιους προορισμούς.

Οι κύριες ακτοπλοϊκές:
MINOAN LINES
ANEK LINES
BLUE STAR FERRIES

Η μαρίνα του Αγίου Νικολάου είναι μια μοντέρνα, καλά οργανωμένη, και καλά προστατευμένη από όλες τις καιρικές συνθήκες, είναι κατασκευασμένη και εξοπλισμένη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 255 γιώτς, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Είναι κτισμένη στην “καρδιά” της πόλης, και έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και τα αξιοθέατά της. Τα διαμερίσματα ΜΑΝΤΡΑΚΙ είναι κτισμένα πάνω από τη Μαρίνα και απολαμβάνουν μια πανοραμική ξεκούραστη θαλάσσια θέα της Μαρίνας.

Εναέρια

Το “Ηράκλειο (HER), διεθνές αεροδρόμιο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ” είναι το κοντινότερο αεροδρόμιο για τον Άγιο Νικόλαο (65 χιλιόμετρα), και συνδέεται με την Εθνική Οδό (45 λεπτά με το ταξί). Υπάρχουν επίσης καθημερινές εσωτερικές πτήσεις από όλες τις Ελληνικές εταιρείες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και άλλα αεροδρόμια. Ασφαλώς ένας μεγάλος αριθμός διεθνών πτήσεων από πολλές χώρες, προσγειώνονται και στο Ηράκλειο.

“Σητεία (JSH) διεθνές αεροδρόμιο ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, στην Ανατολική Κρήτη, είναι ένα μικρότερο αεροδρόμιο με περιορισμένο αριθμό εσωτερικών και διεθνών πτήσεων. Η Σητεία είναι συνδεδεμένη με τον Άγιο Νικόλαο, με λίγο ελικοειδή δρόμο (με ταξί, χρειάζεται 1.5 ώρα για να καλύψει την απόσταση των 67 χιλιομέτρων μεταξύ Αγίου Νικολάου και Σητείας).

Τέλος, “Χανιά (CHO) είναι το 2ο σε μέγεθος διεθνές αεροδρόμιο, ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ”, στη Δυτική Κρήτη, 207 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο (περίπου 3 ώρες με ταξί μέσω της Εθνικής οδού).

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
Αεροδρόμιο ΑΘΗΝΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - Τηλ. (+30) 210 35 30 000 - www.aia.gr
ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ (ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ) - Τηλ. (+30) 2810 39 78 00 - www.heraklion-airport.info
ΧΑΝΙΑ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ) - Τηλ.. (+30) 28210 83 800 - www.chania-airport.com
ΣΗΤΕΙΑ (ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ) - Τηλ.. (+30) 28430 24 424

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ:
Aegean - Tηλ.: (+30) 210 6261000 - www.aegeanair.com
Sky Express - Tηλ.: (+30) 2810 223800 - www.skyexpress.gr
Olympic Air - Tηλ.: (+30) 210 3550500 - www.olympicair.com
Ellinair - Tηλ.: (+30) 2311 224 700 - www.ellinair.com
Volotea - Tηλ.: (+34) 93 12 20 717 - www.volotea.com

Παρατήρηση: Για όλα τα είδη των εισιτηρίων, καθώς και για εκτύπωση του “δελτίου” επιβίβασης (boarding pass), υπάρχει δωρεάν service για τους πελάτες του ΜΑΝΤΡΑΚΙ (Παρακαλούμε απευθυνθείτε στη ρεσεψιόν).

Με Δημόσια λεωφορεία (ΚΤΕΛ)

Τα Δημόσια λεωφορεία, προσφέρουν αξιόπιστες και οικονομικές υπηρεσίες από το Ηράκλειο (λιμάνι/αεροδρόμιο), μέχρι τον σταθμό λεωφορείων του Αγίου Νικολάου (65 χιλιόμετρα/ 1.5 ώρα), με την προϋπόθεση ότι η άφιξη των επισκεπτών, συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας των λεωφορείων. Τα μοντέρνα, πολύ άνετα, κλιματιζόμενα λεωφορεία, επίσης συνδέουν όλες τις κύριες πόλεις της Κρήτης, με ένα πυκνό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο είναι πολύ βολικό για τον κόσμο που δεν χρησιμοποιεί ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί, και για τους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τα περισσότερα αξιοθέατα της Κρήτης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:

ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ - Τηλ.: (+30) 2810.245019 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Τηλ.: (+30) 28410.22234 ΧΑΝΙΑ - Τηλ.: (+30) 28210.93306

Υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, είναι διαθέσιμες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο.

Ενοικίαση επίσης για ποδήλατα, μοτοποδήλατα και scooters, είναι διαθέσιμη. Κανονικά πρέπει να είναι όλα ασφαλισμένα. Είναι απαραίτητο να επιλέξει ο καθένας το αμάξι που επιθυμεί, αυτοπροσώπως, για να βεβαιωθεί ότι ενοικιάζει το σωστό όχημα. Έχουμε αρκετά παράπονα από πελάτες μας, που έχουν ενοικιάσει αμάξι μέσω internet (μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα). Επίσης, είναι πολύ απαραίτητο, σε περίπτωση ενός προβλήματος, η τοπική εταιρεία να επισκευάσει ή αντικαταστήσει το αμάξι χωρίς καθυστερήσεις.

ΝΤΟΠΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Η CLUB CARS διαθέτει ποικιλία καινούργιων και πλήρως ασφαλισμένων αυτοκινήτων και προσφέρει ειδικές τιμές για τους πελάτες του ΜΑΝΤΡΑΚΙ. Τηλ. (+30) 28410 – 25868 - www.clubcars.net

ΜΕ ΤΑΞΙ

Ένα ταξί MERCEDES, με Αγγλόφωνο οδηγό, που εμπιστευόμαστε και χρησιμοποιούμε για τους πελάτες μας για να τους φέρει από το αεροδρόμιο κατευθείαν και με ασφάλεια στο ΜΑΝΤΡΑΚΙ. Οι πελάτες πληρώνουν σύμφωνα με το ταξίμετρο (περίπου 75 ευρώ). Δεν υπάρχουν extra κόστη.
Παρατήρηση. Όποιοι άλλοι οδηγοί ταξί από Ηράκλειο, συνήθως έχουν δυσκολία για να μας βρουν εύκολα, ψάχνοντας για πολλή ώρα στην πόλη.

ΜΕ SHUTTLE BUS

Εάν η ώρα προσγείωσης είναι αργά το βράδυ (που δεν κυκλοφορούν λεωφορεία) και οι πελάτες δεν επιθυμούν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο ή να πληρώσουν ένα ταξί, ίσως τα ιδιωτικά shuttle buses αποτελούν μια οικονομική λύση. Οι πελάτες, μπορούν να κλείσουν θέσεις μέσω internet από την πατρίδα τους. Υπάρχουν 2 προβλήματα με τα SHUTTLE BUSES. Το πρώτο, ότι μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, για να έρθουν στον Άγιο Νικόλαο, αφού προηγουμένως διανέμει τους πελάτες σε διάφορες πόλεις και ξενοδοχεία. Το δεύτερο, αφού έρθουν στον Άγιο Νικόλαο, αποβιβάζουν τους πελάτες μας σε ένα βολικό για τον οδηγό μέρος, αρκετά μακριά από το ΜΑΝΤΡΑΚΙ, με αποτέλεσμα να πρέπει εκείνοι να μεταφέρουν τις βαλίτσες τους, ψάχνοντας συχνά αργά την νύχτα να βρουν το ΜΑΝΤΡΑΚΙ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων για μέσα στην πόλη, εντελώς δωρεάν. Ένας από τους σταθμούς ποδηλάτων, ευρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ΜΑΝΤΡΑΚΙ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων για μέρες η εβδομάδες, σε πολύ χαμηλές τιμές.